Extrém testmódosítás

Angel-ink 2011.11.03. 16:59

Egy szép testékszer, a megfelelő helyen képes öltöztetni, s egyedivé varázsolni a viselőjét. A piercingekről a legtöbb embernek megvan a véleménye, ugyanannyian szeretik, s ugyanannyian ellenzik is. Az biztos, hogy ma már divat ilyet viselni, s ennek is csak a képzelet szabhat határokat. A testünk bármelyik szegmensében elhelyezhetjük őket, legyen szó az arcról, a mellről, vagy a nemi szervekről.Az egész testünket teletűzdelhetjük mindenféle ékszerrel, ami lehet egyszerű, de akár színes is, vagy egészen elmehet az extrém kategóriába.

" hírextra"

 

Az extrém implantátumoknak – attól függően, hogy hogyan kerülnek behelyezésre – két fajtáját különböztetjük meg. Az úgynevezett subdermal bőr alatti, a transdermal pedig a bőrön átmenő fajta. Az anyagát tekintve igen változatos, készülhet szilikonból, acélból, titánból, akár teflonból is. Formájuk szintén széles skálán mozog golyók, csillagok stb. Ezeknek a behelyezésének a helyére vonatkozóan csak a fantázia szab határt. Legfeltűnőbb hatásuk, hogy az emberi test külső struktúráját változtatják meg.
A subdermal implantátumra legjobb példa a férfiaknál a pénisz bőre alá helyezett, kb. 8mm átmérőjű kis golyók, melyek többnyire orvosi fémből készülnek. A behelyezést a szakember steril körülmények között és többnyire komplikációk jelentkezése nélkül végzi el. Ezen beavatkozásnál az implantátum egésze a bőr alá kerül.
A transdermal implantátum esetén az ékszernek csak egy része kerül be stabilan a bőr alá, a szár kilóg, ezáltal olyannak tűnik, mintha fém csapok állnának ki testünkből. Erre a szárra kerül az ékszer maga, mely rácsavarozható, így alkalomnak, ízlésnek megfelelően cserélhető....
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te hogy kívánod?
Ha ilyen díszt szeretnénk, három módszer közül választhatunk: van a bevágás, az égetés és van a lenyúzás. Az első esetében mélyen bevágják a bőrt, a második esetben egy vékonyabb felső réteget lehámoznak, míg a harmadik esetben a bőrbe égetik a kívánt mintát.
Mindhárom eljárás eredménye végleges, még plasztikai műtéttel sem lehet véglegesen eltávolítani, helyesebben szólva, visszapótolni a tönkretett bőrfelületet. Egyetlen apró ábra is többtízezer forintba kerül, külföldön az ár ennek három, négyszerese is lehet. Az orvosi kezelés, ha később valaki mégis szeretné megpróbálni a lehetetlent, és eltüntetné a hegeket, ennek akár a tízszeresére is rúghat! Szóval, jól gondolja meg mindenki, mielőtt a szó szoros értelmében belevág.
 

hegtetoválás

tetováláson kívül van még egy örökre nyomot hagyó díszítő eljárás, ez pedig a hegtetoválás. Erről az eljárásról is maradtak emlékek már az ókorból is, sumér domborműveken, egyiptomi festményeken látni hegtetovált embereket. Afrikában számos népcsoport használja a mai napig, általában a legprimitívebb, őskori szinten álló törzsekre jellemző ez hatalmas bátorságot, fájdalomtűrő képességet és kitartást igénylő művelet.

Eszközigénye ellenben csekély: egy élesebb csont vagy kődarab is megteszi. Férfiak és nők is készíttetnek hegtetoválást, sok helyütt ez a nagykorúvá avatás része. A díszítés mindig jellemző az adott csoportra, nemre, társadalmi helyzetre. A hegek a test bármely pontján elkészíthetőek, és el is készítik, mindezt fájdalomcsillapítás nélkül, az alapvető higiénia teljes hiányában.

A tetoválás menete egyszerű: a bőrt a kívánt minta szerint bevagdalják, elég mélyen ahhoz, hogy gyógyulás után is látható heg maradjon utána. A legtöbbször be is dörzsölik a friss sebeket olyan anyaggal, ami nehezíti a gyógyulást, megmérgezi a bőrt, és nagyobb heget hagy.
Ezt az eljárást alkalmazzák jelenleg a legextrémebb és legdrágább tetkó szalonokban. Az új őrület pillanatok alatt meghódította a modern társadalom unatkozó fiataljait, akiknek már semmi nem elég extra, ha kitűnésről, magamutogatásról van szó. A hegtetoválás a szalonokban természetesen teljesen steril körülmények közt zajlik, és fájdalomcsillapítás mellett. Van, aki ez utóbbiból nem kér: sokan az érzés, a fájdalom miatt csináltatnak hegtetkót maguknak, ez az érzés is okozhat ugyanis függőséget!
                                                                                                          "harmonet"
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://angel-inktattoo.blog.hu/api/trackback/id/tr633350977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

regress 2011.11.04. 08:06:26

jó nekem a hagyományos
süti beállítások módosítása