Tájékoztató a piercingekről!

Angel-ink 2011.10.28. 12:03

 A piercing behelyezés mindig is arról szólt, hogy "bevállalós" emberek bevállalnak valami extrémet, akár testi épségük minimális kockáztatása árán is. Ez a kockázat -- ha kicsi is -- természetesen megvan, el kell dönteni, hogy vállalod vagy sem.
Mint minden beavatkozásnak, a piercing behelyezésnek is megvannak a maga veszélyei. A fertözés veszélye még a gyógyulás után is fenn állhat. Aki nem kezeli megfelelően a frissen szúrt ékszereket. Persze piercing és piercing között is van különbség. A fül átszúrása valamivel kisebb veszéllyel jár, de a porc átszúrása fájdalommal jár és nehezen gyógyul. Azokon a testtájakon ahol a bőr vékonyabb vagy a ruha miatt nem tud szellőzni a szúrás okozta seb (pl.: köldök, intim), a fertőzésveszély magasabb, aminek komoly szövődményei is lehetnek. A legveszélyesebbek az ajakba és a nyelvbe fúrt ékszerek. A fertőzések komoly szövődményekkel járhatnak ezért nagyon fontos, hogyha csináltatunk egy piercinget akkor nagyon körültekintőek legyünk. Az utókezelés nagyon fontos minden ékszernél. Vannak bizonyos szabályok, amiket feltétlenül be kell tartani. A komolyabb gyulladások kisebb-nagyobb hegesedést hagynak maguk után a bőrön. A seb környékén fertőzés okozta ún. vadhús is kialakulhat. Ebben az esetben az ékszert azonnal el kell távolítani. Az is előfordulhat, hogy az ékszer számára fúrt lyuk ideget érint, ez esetben a piercinget ki kell venni, és mielőbb orvoshoz kell fordulni. Egy piercing allergiás reakciót is kiválthat. Mielőtt piercinget csináltatunk győzödjünk meg róla,hogy nincs e valamilyen fém allergiánk illetve nem vagyunk-e lidokainra vagy más fájdalomcsillapítóra érzékenyek! 
Sajnos benne van a pakliban ezért el kell mondanom, hogy bizony a piercing behelyezés és viselés kockázatai közé tartozik, hogy vadhús, csomó léphet fel és minden 1000-böl egyszer elöfordul. Vagyis ennek a kockázatát be kell vállalnod vagy ne szúrass. Ez előfordulhat az ékszer minöségétől ( gagyit sose vásárolj!!!) ill. a nem megfelelő kezelés, sterilitás hiánya miatt! Én kizárólag saját ékszerekkel dolgozom (ezekért vállalom a felelőséget), a sterilitást maximálisan biztosítom! De a kezelés rajtad múlik, nem lehet elhanyagolni és félválról venni! Mindíg tartsd be a piercer utasításait. Piszkos kézzel sose nyúlj a frissen szúrt piercinghez! Ha már szembesültünk ezzel a problémával érdemes várni egy ideig, mert előfordul az, hogy visszahúzódik ( a piercinget vegyük ki, kérjük piercingesünk segítségét!) Kenegethetjük "hegeltüntető" krémmel (pl: Contractubex hidrogél) Ha viszont nem javul, sajnos nem marad más hátra, eltűri az ember, vagy forduljunk bőrgyógyászhoz!  
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angel-inktattoo.blog.hu/api/trackback/id/tr763335951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása