Gyógyulási idö és kezelés a piercingeknél.

Angel-ink 2011.10.28. 12:12

A gyógyulás minden piercingnél és személynél más, de nézzük átlagosan!


Köldök, orr, intim,szemöldök és fül piercingek:

 A gyógyuláshoz 2-4 hétre van szükség, fül porcnál ez 5-6 hét is lehet. 100% os gyógyulás 6-8 hét. Természetesen mindez szervezet függő. Ha lelkiismeretesen kezeled a gyógyulás hamarabb végbemegy, ne vegyük félválról! A kezeléshez szükséged lesz: Egisept, Kodan vagy Betadin bőrfertőtlenítőre. Fülpiszkáló segítségével pergtő mozdulatokkal kell tisztítani. 
Nyelv, ínyvitorla, alsó-felsö ajak, arc piercingek:

Kezelés: Phlogosol vagy Corsodyl szájfertötlenítő oldat. ( vízzel higgítva öblögetni kell) Ezt naponta többször ismételni, evés után rendszeresen! Kerüld az első hetekben: a tejtermékeket, húst, fűszeres ételeket, orális kontaktust, dohányzást.Egy-két jó tanács:) Ne nyúlj hozzá piszkos kézzel! A kezelési utasításokat tartsd be! Ne menj szoláriumba, szaunába, uszodába, strandra legalább 2 hétig! Ha mégsem bírod ki:))) minden ilyen alkalom után rögtön kezeld le! Víz érheti,de ne áztast!Friss ékszernél bőrpír és fájdalom jelentkezhet, ez természetes! Fokozottan oda figyelni és nem bele akadni! Ékszercsere! Ha rendesen begyógyult a piercing helye, nincs bőrpír, érzékenység akkor cserélheted. Amire fontos odafigyelned! Olyan ékszert vásárolj amiben biztos vagy, hogy nem gagyi, vacak! Mindenképpen fertőtlenítsd le és utána cseréld ki, steril körülmények között. Ha úgy érzed inkább kérd szakember segítségét:) ilyen esetben minden piercer szívesen segít! 
Piercing külső kezeléséhez alkalmazhatsz még: Teafaolajat (A teafaolaj elpusztítja a betegséget terjesztő mikroorganizmusokat, baktériumokat és a gombát.Az teafaolaj fenti hatásával egyidejűleg pozitívan befolyásolja az ember immunrendszerét, azaz a szervezet védekező képességét az egészséget fenyegető kórokozókkal szemben.) Contractubex gélt (A Contractubex gyulladásgátló hatást fejt ki, fellazítja és elsimítja a burjánzó hegszövetet, amelyek műtét, amputáció, égési sérülés vagy baleset után keletkeznek
Továbbá kontraktúrák, például Dupuytren-kontraktúra és traumás ínkontraktúrák; zsugorodott hegek (hegkontraktúrák) kezelésére szolgáló készítmény.)
 De mielőtt használnátok, mindig nézzetek utána az összetevőknek, hatóanyagoknak valamint az esetleges mellékhatásoknak!


A fül akupunkturás pontjai:
Ez a kérdés elég vitatott még az orvosok körében is.
a fülcimpa is tele van ezekkel a pontokkal mégis évezredek óta viselnek a nők fülbevalót.
és itt vannak a boxolók, akiknek nap mint nap nyúzzák az akupunkturás pontjait:)
Illetve akik balesetben elvesztik a fülüket..
Azonban előfordulhat direkt ingerlés is, amely nem fog csak úgy elmúlni. Ilyenkor ki kell venni az ékszert.
A fül akupunkturás pontjai közül azokra érdemes odafigyelni, amelyek létfontosságú szerveinkre vannak hatással.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angel-inktattoo.blog.hu/api/trackback/id/tr853335964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása